vlaamse muziek jaren 60
 
Artiesten Orkest/kleine bez. Pagina 1.
Ze zijn inzetbaar. Zangeres Keely / keyboard Freddy Time2Enjoy brengt muziek van de jaren 60, 70, 80 met een eigen tintje er aan en dit zowel in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Wij spelen zowel op recepties, trouwfeesten, brunches, eetfestijnen, in caf of restaurants, braderies, kortom voor elk.
Toplijsten: Belgische Top 100Donna 2004.
De TOP 60 van 2005.Radio 2 NL. DE TOP 60 van de zestiger jaren Radio 2.NL. De Top 70 van de jaren 70 VRT Radio 2 2011. De Top 75 van de klassieke muziek KLARA 2008. de Top 88 van de eighties MNM 2010.
Vlaamse muziek Muziek Covers.
Alternatieve Rock Amerikaanse groepen Ballad Belpop Blues Blues Rock Britse bands Country Country Rock Covers jaren 60 covers jaren 70 Covers jaren 80 covers jaren 90 Covers jaren 2000 covers jaren 2010 David Bowie Disco Electro Elvis Presley Folk Folk Rock Franse chanson Funk Funk Rock Glamour Rock Indie Pop Indie Rock Jazz Johnny Cash Musical Nederlands lied Nederlandstalig New Wave pop Pop Rock Post-punk Psychedelische Rock RB Rock Rock Roll Soft Rock Soul Synthpop Vlaamse lied Vlaamse muziek.
552 Vlaamse artiesten uit de jaren 50, 60, 70 en 80 Vlaamse Wonderjaren.
552 Vlaamse artiesten. 552 Vlaamse artiesten uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Welkom bij de Vlaamse Wonderjaren, de webradio met de grootste collectie Vlaamse oldies. We richten ons muzikaal enkel op de Vlaamse artiesten van VOOR het tijdperk van Tien Om Te Zien 1989.
Muziek VRT.be.
De muziekprogrammering op Radio 2 is breed toegankelijk, melodieus en tijdloos. Een selectie van mainstream-hits en klassiekers uit de populaire genres van jaren 60 tot vandaag. Lokale verankering is kenmerkend voor het net. Radio 2 is geen trendzetter, eerder volgend. Enkel de grote hits met overlevingswaarde komen aan bod. Radio 2 kiest voor herkenbare muziek met bijzondere interesse voor muziek van bij ons. Vlaamse en vooral Nederlandstalige producties eisen een belangrijke plaats op in de playlists.
Belpop: hoogtepunten uit de geschiedenis van de Belgische popmuziek dagelijks iets degelijks.
Tot en met zondag 16 november kan de Radio 1-luisteraar op http//www.radio1.be: zijn vijf favorieten kiezen uit een longlist met vijfhonderd straffe Belgische songs. De nummers staan niet alleen alfabetisch, maar kunnen ook worden gesorteerd per decennium: jaren 60, 70, 80, Er is een handige zoekfunctie en wie wil, kan zijn persoonlijke verhaal bij de nummers kwijt. De honderd beste nummers gaan naar de finale op zaterdag 22 november. Ook dit jaar blijft het spannend tot aan het eind. De definitieve Top-10 wordt namelijk pas tijdens de uitzending zélf bepaald: de tien hoogst genoteerde nummers worden in alfabetische volgorde op de website geplaatst en de luisteraar beslist over de ultieme winnaar. Tijdens de uitzending zijn er schandalig veel cds te winnen: cds van de muzikanten op de Radio 1 Sessies en van elke artiest in de 100 op 1-lijst. In de jaren 70 werd aan de zangerstaal in volle groei stevige modern klinkende muziek toegevoegd en tekenen zich de resultaten af van de verspreiding van het muziekonderwijs, waar talrijke jongeren een basiskennis van muziek hebben opgedaan.
Muziekkwis Spelen.
Ronde 1: Het Vlaamse Lied. Er zijn vijf liedfragmenten waarvan een vervolg op de tekst wordt gegeven door het panel.Groepen schrijven de letter op van het juiste antwoord. Puntenverdeling: 10 punten per juist antwoord. Ronde 2: De Prehistorie 1: 50-60. De vragen worden voorgelezen, het antwoord wordt op een blad geschreven.Het blad wordt op het einde van de ronde opgehaald. Wie kreeg in het begin van zijn carrière reeds de naam-The King of Rock Roll toebedeeld? Jerry Lee Lewis Rock-n-roll-carrière werd bruusk afgebroken tijdens een Engelse tournee nadat men te horen kreeg dat hij ondertussen getrouwd was met een familielid. Geef de familiale band die er was tussen Jerry Lee Lewis en zijn toenmalige vrouw. Oom/nicht, zij was toen 13 à 14 jaar. Met welk nummer had Jackie Wilson voor het eerst een grote hit in 1958 en later nog eens in 1987? The Beatles hebben ooit een dubbel-lp uitgebracht met een hoes in een bepaalde kleur.Deze dubbel-lp kreeg als titel de kleur van de lp.Over welke kleur hebben wij het hier? Met welke dans werd Chubby Checker wereldberoemd in de jaren 60?
Met deze songs groeiden de huidige tachtigers op De Standaard.
De zeventigers zijn de generatie die de opkomst van blues en rock-'n'-roll' meemaakten, waardoor ze een band hebben met de actuele muziek. De tachtigers groeiden in hun jonge jaren op in een totaal andere epoque, de laatste jaren van het swing-tijdperk.

Contacteer ons