vlaamse muziek jaren 60
 
552 Vlaamse artiesten uit de jaren 50, 60, 70 en 80 Vlaamse Wonderjaren.
552 Vlaamse artiesten. 552 Vlaamse artiesten uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Welkom bij de Vlaamse Wonderjaren, de webradio met de grootste collectie Vlaamse oldies. We richten ons muzikaal enkel op de Vlaamse artiesten van VOOR het tijdperk van Tien Om Te Zien 1989.
Belgische hits in de VS Het Nieuwsblad.
In 1964 verplaatste tv-legende Ed Sullivan zijn talkshow naar het klooster in het Waalse Fichermont om the singing nun te interviewen. Pump up the Jam van Technotronic 1989. Strandde op nummer twee in de Amerikaanse hitparade, maar staat wel op één in de hitlijst voor dance muziek.
Jaren 60 CD Vinyl 2dehands.be.
ik ben op zoek naar lp's' in volgend genre: funk / funk-rock / soul-funk / psych-funk / jazz-funk / fusion / afro-funk / afro-beat / afro-psych. 23 mei 2018 2355: Wuustwezel Loenhout. Cd box De Pre Hostorie. Cd box van de jaren 60 met 10 cds mooie muziek.
Lang leve de muziek! 60 jaar liedjes uit de lage landen Gent UiT in Gent.
UiT in Gent. Lang leve de muziek! 60 jaar liedjes uit de lage landen. De Gentse Sint-Pietersabdij brengt vanaf 5 oktober 2018 een tentoonstelling over 60 jaar Nederlandstalige liedjes. Dit eerbetoon aan meer dan 200 artiesten en groepen uit zowel België als Nederland, is de grootste muziektentoonstelling ooit in Vlaanderen.
Belpop: hoogtepunten uit de geschiedenis van de Belgische popmuziek dagelijks iets degelijks.
Tot en met zondag 16 november kan de Radio 1-luisteraar op http//www.radio1.be: zijn vijf favorieten kiezen uit een longlist met vijfhonderd straffe Belgische songs. De nummers staan niet alleen alfabetisch, maar kunnen ook worden gesorteerd per decennium: jaren 60, 70, 80, Er is een handige zoekfunctie en wie wil, kan zijn persoonlijke verhaal bij de nummers kwijt. De honderd beste nummers gaan naar de finale op zaterdag 22 november. Ook dit jaar blijft het spannend tot aan het eind. De definitieve Top-10 wordt namelijk pas tijdens de uitzending zélf bepaald: de tien hoogst genoteerde nummers worden in alfabetische volgorde op de website geplaatst en de luisteraar beslist over de ultieme winnaar. Tijdens de uitzending zijn er schandalig veel cds te winnen: cds van de muzikanten op de Radio 1 Sessies en van elke artiest in de 100 op 1-lijst. In de jaren 70 werd aan de zangerstaal in volle groei stevige modern klinkende muziek toegevoegd en tekenen zich de resultaten af van de verspreiding van het muziekonderwijs, waar talrijke jongeren een basiskennis van muziek hebben opgedaan.
Evoluties in het Vlaamse pop en rockfestival-landschap en festivalbeleving Poppunt.
Home Popthesis 2014 Evoluties in het Vlaamse pop en rockfestival-landschap en festivalbeleving. Evoluties in het Vlaamse pop en rockfestival-landschap en festivalbeleving. Tags: 2014, concertindustrie, cultuurbeleving, festivals, live, masterscriptie, muziekbeleving, muzieklandschap, podiumlandschap., Student: Franne Mullens. Deze masterproef onderzoekt welke veranderingen en evoluties zich hebben voorgedaan bij grote pop en rockfestivals en festivalbeleving in Vlaanderen vanaf de jaren 60 tot nu.
Met deze songs groeiden de huidige tachtigers op De Standaard.
In Jaco Van Dormaels film Le Huitième Jour staan hij en zijn muziek centraal. Jan Verbraeken, Aan het Noordzeestrand. Zijn naam is vergeten, maar wie Aan het noordzeestrand hoort herkent vandaag nog meteen de song. Jan Verbraeken 1923-1983 was in de jaren 50 een van dé schlagerzangers in Vlaanderen, de prins van het Vlaamse lied, een man voor wie men de zalen afbrak.
Toppers van Toen The sound of the sixties seventies eighties.
Bij Toppers van Toen hoor je non-stop de platen die vroeger in de jukebox zaten. Luister naar de muziek uit de roerige jaren zestig, de kleurrijke jaren zeventig en tachtig. Een tijd waarin de wereld mede door de liedjes van artiesten als Elvis Presley, The Beatles, The Rolling Stones, Abba, Queen, Michael Jackson e.a.

Contacteer ons