vlaamse muziek jaren 80
 
Evoluties in het Vlaamse pop en rockfestival-landschap en festivalbeleving Poppunt.
Waar muziek vroeger voor een unieke beleving zorgde en de hoofdmotivatie was voor het bezoek, heeft muziek aan belang moeten inboeten tegenover sfeer en vrienden. Vrijheid zoeken is een motivatie die door de jaren standhoudt. Vandaag de dag zijn pop en rockfestivals een hype, waar vroeger het bezoek nog speciaal was, hoort het nu standaard bij het leven van de jeugd. Het is een gewoonte en traditie. Velen merken ook een evolutie naar het feestfestival. Het rockfestival vroeger en nu. Veranderingen en evoluties in het Vlaamse pop en rockfestivallandschap en festivalbeleving doorheen de jaren.
Seks, drugs, house en razzia's: het einde van de Vlaamse megadiscotheken Humo: The Wild Site.
En wat dj Olivier Pieters daar eind jaren 80 op zondag draaide, die loodzware new beat, de vertraagde versie van de elektronische new wave, nergens anders hoorde je dat. Vrienden waarschuwden me: Die elektronische muziek is maar een trend. HUMO Niet de meest accurate voorspelling.
Jouwradio Vlaamse 100 Aller tijden Editie 2007.
Vlaamse 100 2016. Vlaamse 100 2017. Vlaamse 100 2018. Nu op Jouwradio. Raadpleeg onze volledige speellijst. Stem voor de Dag Top 3. Meest gedraaide platen Top 100. Volg Jouwradio op Facebook. Volg Jouwradio nu ook op Instagram. Volg @Jouwradio op Twitter. 100% Nederlandstalige muziek.
Muziekarchief.be: De geboorte van het Vlaamse chanson Artiesten en fenomenen.
Vooral in de jaren 70 en 80 producete Frans Ieven heel wat Vlaamse kleinkunstplaten, waaronder LP's' van Jan De Wilde, Zjef Vanuytsel, Kris De Bruyne, Johan Verminnen en ook Rum. Hij was ook één van de initiators van de ambitieuze Island-suite en in 79 stelde hij samen met Paul Moens de prestigieuze verzamelbox" 20 Jaar Kleinkunst in Vlaanderen" samen. Zeer invloedrijke folkgroep uit het Mechelse wiens repertoire hoofdzakelijk bestond uit oude teksten en oude muziek, gespeeld op oude instrumenten.
Vlaamse muziek Muziek Covers.
Alternatieve Rock Amerikaanse groepen Ballad Belpop Blues Blues Rock Britse bands Country Country Rock Covers jaren 60 covers jaren 70 Covers jaren 80 covers jaren 90 Covers jaren 2000 covers jaren 2010 David Bowie Disco Electro Elvis Presley Folk Folk Rock Franse chanson Funk Funk Rock Glamour Rock Indie Pop Indie Rock Jazz Johnny Cash Musical Nederlands lied Nederlandstalig New Wave pop Pop Rock Post-punk Psychedelische Rock RB Rock Rock Roll Soft Rock Soul Synthpop Vlaamse lied Vlaamse muziek.
Dit zijn de 100 beste Belgische nummers aller tijden volgens de Radio 1-luisteraars Muziek KnackFocus.
Luc De Vos moet het afleggen tegen Ne me quitte pas van Jacques Brel, dat met slechts 1 stem meer op de tweede plaats eindigt. Andere nieuwkomers zijn Amsterdam van Kris De Bruyne vorig jaar 14 en De Zotte Morgen van Zjef Van Uytsel vorig jaar 27.
Schilderkunst in Vlaanderen na 1980 www.tento.be.
Het nieuwe schildertalent dat sinds eind jaren tachtig en de jaren negentig in Vlaanderen is opgedoken werd geconfronteerd met een onvoldoende toegerust netwerk van galeries, beeldende kunstencentra en musea die deze Vlaamse golf op een consistente en kwalitatief sterke manier uitdroegen en exporteerden.
Muziek in België Wikipedia.
In 1978 vond voor het eerst Humo's' Rock Rally plaats, een talentenjacht voor rockgroepen die later een vaste waarde zou worden in het Belgische rocklandschap. Veel latere winnaars en finalisten van deze tweejaarlijkse wedstrijd werden belangrijke namen in de Vlaamse rock. Jaren 80 bewerken. In de jaren 80 ontwikkelden rock en alternatieve muziek zich verder in België.

Contacteer ons